Blog

20 septembrie 2021
Migrenele sunt dureri de cap severe, recurente, care pot persista o perioadă mai lungă de timp, devenind insuportabile. Acestea pot fi precedate de semne senzoriale de avertizare, dar şi de alte simptome. Sunt adesea însoţite de vărsături, greaţă, sensibilitate la lumină sau sunet şi pot dura de la câteva ore până la câteva zile, lucru ce interferează cu activităţile zilnice ale pacienţilor.
14 septembrie 2021
Toxoplasmoza este o afecţiune ce poate surveni în urma infestării cu un parazit din genul Toxoplasma, numit Toxoplasma Gondii. Rata infectării este mult mai crescută în regiunile ce prezintă un climat cald şi umed, la o altitudine joasă, întrucât ouăle acestui parazit supravieţuiesc mai bine în aceste medii înconjurătoare.
25 august 2021
Deşi cele două sunt adesea confundate ori luate la comun, supraponderalitatea şi obezitatea diferă din mai multe perspective. Supraponderalitatea este caracterizată de o greutate mai mare decât cea considerată normală pentru o anumită înălţime, vârstă şi sex.
17 august 2021
Insulina este produsă de pancreas prin intermediul celulelor beta. Aceste celule identifică excesul de glucoză din circulația sangvină, ce apare, de obicei, după o masă îmbelşugată și produc insulină. În mod normal, relația dintre glucoză, insulină și celulele beta mențin glucoza în limitele 70-140 mg/dl de sânge.
4 august 2021
Unul dintre cele mai frecvente fenomene care determină pacienții să viziteze camera de urgență este durerea toracică. Aceasta variază în funcție de persoană, intensitate, durată, localizare și este, de cele mai multe ori, un simptom al unor cauze mult mai complexe.
15 iunie 2021
Dacă ai ales să alăptezi natural bebelușul, ai luat cea mai bună decizie atât pentru micuț, cât și pentru tine. Deși hrănirea bebelușului cu biberonul ar putea să-ți ofere o mai mare libertate, medicii pediatri recomandă hrănirea la sân pentru aportul de nutrienți, vitamine și apropierea fizică și emoțională dintre mamă și făt.
18 mai 2021
Gingivita reprezintă o afecțiune la nivelul gingiilor, care se prezintă la început ca o adâncitură între gingie și dinte, urmată apoi de umflarea zonei respective și înroșirea gingiei. Gingivita se poate extinde de la unul la mai mulți dinți și poți observa și o mică sângerare.
10 mai 2021
Organismul uman are un echilibru delicat, fragil, care poate fi afectat de mediul extern, inclusiv de schimbările de vreme. Schimbarea anotimpului ne poate influența starea psihică și se instalează astenia. Odată cu sosirea primăverii, te bucuri de natura care prinde viață, de păsările care cântă de zor și de temperaturile tot mai ridicate, care te îmbie să faci plimbări afară, sub razele plăcute ale soarelui.

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dvs. de navigare.
Puteți parcurge aici Politica privind fișierele Cookie.