BLOG

Insomnia – Ce este, cum se manifestă și cum o putem preveni

10 ianuarie 2024
Insomnia este considerată afecțiunea secolului XXI – o problemă cu care se confruntă din cei mai în ce mai mulți adulți, dar și adolescenți și vârstnici. Aceștia fie adorm foarte greu, fie nu reușesc să rămână adormiți mai mult de o oră de la momentul în care au pus capul pe pernă.
5 ianuarie 2024
Polifagia, numită și hiperfagie, este caracterizată prin senzația extremă și persistentă de foame. Cele mai comune cauze ale instalării acesteia includ afecțiuni precum patologii hormonale, patologii psihiatrice, patologii rare.
5 iulie 2023
Pe măsură ce temperaturile cresc și vara devine tot mai fierbinte, începem să ne confruntăm cu cea mai comună problemă a acestui sezon – sângerările nazale. Acest articol informativ oferă o perspectivă asupra cauzelor sângerării nazale în timpul sezonului estival.
15 iunie 2023
Arsurile solare pot fi dureroase și dăunătoare pentru piele, de aceea este esențial să ne pregătim în mod corespunzător pentru concedii, vacanțe sau plimbările de zi cu zi în aer liber. Produsele de protecție solară sunt aliații de încredere în lupta împotriva arsurilor solare și a daunelor cauzate de expunerea excesivă la soare.
30 mai 2023
Consumate simultan, Vitamina D și vitamina K fac o echipă excelentă. Nu este greșit nici ca cele două să se consume separat, însă, de obicei, carențele de vitamina D și vitamina K apar împreună, drept pentru care, medicii recomandă combinarea suplimentelor.
22 aprilie 2023
Tulburarea bipolară, un subiect bine-cunoscut și foarte dezbătut astăzi, este o afecțiune de sănătate mintală ce provoacă tulburări de dispoziție, de la manie și până la depresie.
15 martie 2023
Potrivit unui studiu publicat în Cell, principala cauză care produce instalarea termenului-simptom Brain Fog ese inflamația din organism și răspunsului creierului la aceasta – imposibilitatea de a comunica cu restul organelor.
4 octombrie 2022
Scarlatina este o boală infecto-contagioasă a copilăriei și are o recurență crescută la copiii sub vârsta de 10 ani. Este declanșată de o toxină generată de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se realizează pe cale respiratorie, prin tuse, strănut, râs, vorbit, de la bolnavii cu scarlatină, cu angină streptococică sau purtătorii sănătoși de streptococ beta-hemolitic de grup A, la nivelul orofaringelui.
14 septembrie 2022
Virusul Epstein-Barr (EBV) sau, popular, boala sărutului, este un virus herpetic limfotrop cu răspândire ubicuitară, care infectează aproximativ 95% din populație, până la vârsta adultă. Reprezintă agentul etiologic al mononucleozei infecțioase și este implicat în limfomul Burkitt, carcinomul nazofaringian, sindromul limfoproliferativ X-linkat și sindromul de oboseală cronică.
6 septembrie 2022
Glandele suprarenale sunt situate la polul superior al rinichilor, măsoară doar 2-3 centimetri, dar sunt responsabile pentru producția și eliberarea mai multor tipuri de hormoni. Când glandele suprarenale produc prea puțini hormoni (insuficiență suprarenală) sau prea mulți (hiperfuncția glandelor suprarenale), apar anumite semne de alarmă și se poate ajunge chiar până la afectarea tuturor organelor și sistemelor.