Comunicate de presă – Program CSR ”Copii educați pentru o societate mai bună”

 

Copii educați pentru o societate mai bună” – un proiect de responsabilitate socială realizat de Evofarm.

 

Lanțul de farmacii Evofarm a inițiat proiectul de responsabilitate socială ”Copii educați pentru o societate mai bună”, o acțiune menită să ofere șansa unui început de an școlar lipsit de griji unui număr de 280 de școlari din localitățile Săgeata, Dâmbroca si Găvănești, județul Buzău.

 

Încă de la înființare, lanțul de farmacii Evofarm și-a propus să se implice activ și să contribuie la creșterea și dezvoltarea comunităților locale în mijlocul cărora își desfășoară activitatea.

 

Accesul la educaţie și sănătate pentru copiii care provin din zone defavorizate este esențial pentru creșterea calității vieții acestora. În aceste comunități, sunt multe familii pentru care achiziţionarea unui ghiozdan și a rechizitelor necesare începutului de an școlar reprezintă un efort financiar adesea inaccesibil.

 

Tocmai de aceea, proiectul de responsabilitate socială intitulat „Copii educați pentru o societate mai bună” are ca principal obiectiv oferirea unui început de an școlar lipsit de griji unui număr de 280 de școlari din localitățile Săgeata, Dâmbroca si Găvănești, județul Buzău.

 

Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Maria, programul a debutat cu o acțiune în care reprezentanții Evofarm au oferit ghiozdane echipate cu toate rechizitele școlare necesare unui an şcolar productiv copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a opta, din aceste localități. Acțiunea a beneficiat de sprijinul preotului Adăscăliței de la biserica din Săgeata, un om cu suflet mare, implicat în viața acestor comunități.

 

„Doresc să vă mulțumesc și să apreciez inițiativa dumneavoastră de a dărui tuturor copiilor, în primul rând bucurie, și apoi, în fapt, ceea ce este necesar pentru continuarea actului educațional. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit și întreaga comunitate a răspuns pozitiv la acest demers. Dar din dar se face Rai.” – Preotul Iulian Adăscăliței, Parohia Săgeata, Com. Săgeata, Jud. Buzău

 

„Ne bucură puterea gestului în sine, întărind valorile umane precum solidaritatea, generozitatea sau bunătatea. Suntem convinși că doar oferind astfel de modele celor mici vom putea da naștere unor viitori lideri autentici, care să promoveze binele comun și prețuirea aproapelui.” – Director Prof. Emanuel Mihail Mirea, Școala Gimnazială Nicolae Efrimescu, Com. Săgeata, Jud. Buzău

„Egalitatea este un concept care ar trebui să se regăsească în toate școlile din România. Este important ca fiecare copil, implicit cei cu o situație financiară precară să aibă acces la educație. Principalele instituții împreună cu implicarea comunității ar trebui să sprijine astfel de inițiative caritabile. Ne bucurăm că îi putem ajuta pe copii și ne dorim să le veghem în continuare parcursul educațional.” – Marius-Gabriel Neagu –

 

Despre Evofarm

 

Lanțul de farmacii Evofarm a luat naștere din dorința de a pune sănătatea oamenilor pe primul plan. În cei peste 10 ani de activitate, a devenit un lanț regional, cu prezență mare în zona rurală, rămasă neacoperită de marile lanțuri de farmacii. Astăzi, în cadrul lanțului de farmacii Evofarm, lucrează zi de zi aproximativ 280 de profesioniști în domeniul sănătății, pregătiți mereu să vină în ajutorul celorlalţi.

 

Încă de la înființare, lanțul de farmacii Evofarm și-a propus să transforme în prioritate orice problemă de sănătate a românilor de pretutindeni. Pentru că își bazează activitatea pe motto-ul „Copii educați pentru o societate mai bună”, Evofarm intră în prima linie și luptă fără compromis pentru sănătatea de zi cu zi a românilor obișnuiți de la comune, sate și orașe mici.

 

Ghidați de principiul „Un om sănătos este un om puternic, activ şi energic”, Evofarm știe cât de importantă este prevenția și medicația periodică, astfel că asigură tratamente lunare la prețuri mici. Diversitatea produselor din portofoliu și orientarea spre soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici face ca Evofarm să fie o alternativă de încredere și la îndemâna tuturor oamenilor.