Bunăstarea celor din jur a fost dintotdeauna una din preocupările noastre, tocmai din acest motiv am inițiat proiectul cu numele „Copii educați pentru o societate mai bună”, o acțiune menită să ofere șansa unui început de an școlar lipsit de griji unui număr de 280 de școlari din localitățile Săgeata, Dâmbroca si Găvănești, județul Buzău.
În România, tot mai mulţi copii trăiesc în sărăcie, care le afectează viaţa, în ansamblul ei, implicit posibilitatea de a se pregăti pentru şcoală exact aşa cum ar trebui să o facă un elev obişnuit. Un număr tot mai mare de copii din mediul rural duce lipsuri grave, de la rechizite, haine şi încălţăminte şi până la gaz, curent, apă şi mâncare.
Din păcate, sărăcia reprezintă realitatea de zi cu zi, căreia trebuie să-i facă faţă minori din diverse zone ale ţării, mulţi dintre ei fiind în postura de-ai ajuta pe fraţii lor mai mici, care nu se descurcă singuri. Criza financiar-economică ce a început în anul 2008 ne-a adus unde suntem astăzi: foarte mulţi adulţi au rămas fără locuri de muncă, drept urmare trăiesc din ajutor social, alocațiile copiilor sau din bănuţii câştigaţi de pe o zi pe alta, prin intermediul diverselor activităţi agricole.
Numărul copiilor expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială a crescut considerabil între anii 2008-2012 (cu aproape 1 milion), fapt ce atestă situaţia grea cu care ne confruntăm, ca popor, dar pe care alegem să o ignorăm, întrucât propria persoană ne interesează mai mult decât greutăţile şi neajunsurile altora.
Citește articolulul complet aici: https://www.marcosprovit.ro/copii-educati-pentru-o-societate-mai-buna-un-proiect-de-responsabilitate-sociala-cu-un-puternic-impact-asupra-scolarilor-din-judetul-buzau/